11 Eylül 2009 Cuma

Süpriz Olmaz Galatasaray Kazanır


Evet geldi çattı bir derbi maçı daha. Galatasaray'lılar kendinden emin üç puan cepte derken, Beşiktaş'lılar deli cesaretiyle yeneceğiz, Galatasaray balonunu söndüreceğiz, Rijkaard'ın saçlarına Kadir İnanır gibi ak düşereceğiz diye sağda solda açıklamalar yapmakta. Ligin 5.haftası, ilk derbisi hakem Bülent Yıldırım. Hakem demişken Beşiktaş'lılar şimdiden Galatasaray kaç penaltı alır diye tartışma konusu açıp olası mağlubiyete kılıf ararken Ali Aydın ve Olimpiyat Stadında ki skandal iki penaltı kendileri hatırlatıldığında Ali Aydın tavuk karasıydı deyip işin içinde çıkmaya çalışmakta malesef!

Galatasaray lige müthiş transferler yaparek girdi özellikle Keita, Elano transferleri ligimiz için çok değerli isimlerdi. Kenar yönetimi belki dünyada en iyilerden biri bunun karşılığı lige fırtına gibi giriş ve göz kamaştıran futbol. Beşiktaş Köybaşı, Tabata, Ferrari gibi isimlere dünyanın parasını sayıp At Fink'e ile yeni bir Enst kazanmak istedi ama İsmail kadroya zor girer oldu. Fink beklenenden uzak, Ferrari henüz Doğan SLX kıvamında olduğunu gözlendi. Umutlar şimdi Tabata'ya bağlandı.

Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray Beşiktaş derbileri hakkında araştırma yapmadan sırf kafamda son 10 yılı kurcaladığımda atladığım maç yoksa(varsa belirtiniz) bi tek göt donduran Sibirya soğuğunda kılları yüzünden soğuk geçirmeyen Neandertal adamı İbrahim hemde sağ ayağıyla golü atıp Beşiktaş'a maçı getirmişti onun dışında hep Galatasaray galibiyeti.. Gerçi Galatasaray bu maçlarda çok zorlanmasa da iki farktan fazla yaptığı yoktur sanırım. Bu maçta fark bekleyenlere cevap olarak bu istatistik verilmekte. Zaten aksi olursa Beşiktaş taraftarı yenen golleri unutmak için Eternal Sunshine Of The Spotless Mind olayına girip hafızadan golleri silip Jim Carrey gibi kafaya beyaz bere geçirip deli dana gibi etrafta dolanacaktır.

Beşiktaş bu maç için bir maçlığına Bülent Uygun'dan Türbülent işletim sistemini alıp derin analizler ve verilerle maça konsantre olmak zorunda. Galatasaray çok iyi olmadığı zamanlarda bile yendiği Beşiktaş'ı bu kadar favori olduğu bir maçta yenemezse gerçekten süpriz olur. Derbilerde favori kaybeder tabiri Sami Yen maçları için gerçek olmasa gerek ayrıca nedense Beşiktaş'lılar bu maçı çok büyütürken Galatasaray'lılar içerdeki Beşiktaş maçlarını pek ciddiye almaz.

Gelelim teknik taktik verilere. Gökhan Zan, Ayhan yok Elano milli takımdan yorgun döndüğü için yedek başlar deniliyor. Galatasaray milli takımdan formda ve moralli dönen Baros'un arkasına Arda'yı koyacaktır Kewell-Keita kanatlardan hücumu destekleyip Topal-Sarp çift ön liberosu ortasahanın hamallığını yapacaktır. Savunma Sabri, Emre, Servet, Balta olur. Beşiktaş ne yapar nasıl bir kadro çıkarır bilemem Dürülülü Mustafa böyle maçlarda süpriz sever. Mutlaka Galatasaray kanatlarını nasıl durduracağını düşünmüştür elde çok adam var sol için Deli İbo, Köybaşı. sağbek için Kibar Ekrem, Sayanora Toraman, Çakma Rıdvan, İspanyol gribi İbrahim Kaş.. kim oynarsa oynasın hem havanın soğuğundan hem Keita'nın rüzgarından zatüre olabilir dikkat etmeleri lazım. Beşiktaş'ta şu ana kadar izlediğim en büyük sıkıntı hatlar arası kopukluk Denizli kafasına göre bir üçlü yapıp hücuma koyuyır ama bu adamları ne destekleyen var ne pas atan. Göbekte oynayan Ernst'e çok iş düşecek. Fink gene muhtemelen hayal kırıklığı yaratır. Neyse uzun lafın kısası çok Gs-Bjk derbisi gördük bu derbilerde Galatasaray'ın belirgin ağırlığı ve Beşiktaş'ın Samiyen'de anlamsız ürkekliğine tanık olduk skor vermeyi sevmem Galatasaray rahat alır derim sadece. Maç sonu yazısında görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free counters