11 Eylül 2009 Cuma

Gökhan Gönül'e Haksızlık Yapmayalım!

Milli takımımız için hayati önem Bosna Hersek maçında arzulanan galibiyet gelmeyince herkes saldıracak bir hedef aramaya girişti. Akla maçta en çok göze batan, pozisyona giren adam geldi o da Gökhan Gönül. 1985 doğumlu bu genç adam Oftaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olduğunuda adını hemen hemen kimse duymamıştı. Fenerbahçe'nin genç yetenek diye alıp harcadığı adamlardan biri olur gene diye kimse transferi ciddiye almadı ama Gökhan öyle bir performansla oynamaya başladı ki kısa sürede kendi takımında ilk 11, milli forma derken gelmiş geçmiş en iyi Türk sağbeklerden biri olduğu yazılıp çizilmeye başlandı. Euro 2008'de olmaması sadece Fenerbahçe'lileri değil herkesi üzdü. Herşey buraya kadar iyi güzel hatta Gökhan için rüya gibi en iyi Türk futbolcular arasında ismi geçeriyor, Avrupa'ya gidecek Türk futbolcu varsa Arda'dan sonra onun adı anılıyordu.

Gelelim başlık konusuna neden olan son Bosna maçına. Ben başka maç mı izledim yoksa bu arkadaşlar futbola farklı gözlerle mi bakıyor anlamadım. İşin içinde başka takım taraftarlarının fanatizmi mi hortladı bilemem. Benim gördüğüm 90 dakika, özellikle maçın ikinci yarısı insiyatif alan, kanatta canı çıkarcasına bindirmeler yapan, atamasa da pozisyona giren bir oyuncunun ceseryürek oyunudur. Maç boyu doğru dürüst bir kanat bindirmesi yapmayan Hakan Balta, ikinci yarı sol kanadı uçursun derken nerdeyse adı hiç duyulmayan Köybaşıya hiç laf yok. Karşı karşıya pozisyonlarda golü harcayan Sercan hiç anılmıyor...

Sol işlemiyor göbek kapalı iş Gökhan'a kaldı çocuk topu her aldığında sağda adam eksiltti, atak başlattı, savunmaların gerisine sızdı ama neymiş final noktalarında beceriksizmiş. Aslında Gökhan sağbekten çıkmayacaktı böylece eleştirilere de maruz kalmayacaktı bu zavallı kalemlerin istediği bu.. Bravo ve alkış sana Gökhan bence bu maçın tek iyisi sendin bildiğin yolda devam et.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free counters