7 Eylül 2009 Pazartesi

Ülkemizde İlk Surinamlı Topçu- Ulrich Watson

Surinam dediğimde haritada yerini gösterecek adamı alnından öperim valla. Açıkcası bana Surinam'ın çağrıştırdığı tekşey Holanda'nın çıkarığı Surinam asıllı futbolcular. Örneğin; frank rijkaard, ruud gullit, pierre van hooijdonk, patrick kluivert, aron winter, ryan babel, edgar davids, clarence seedorf, jimmy floyd hasselbaink, ulrich van gobbel... Bunlar ilk aklıma gelenler kurcalasan daha kimler vardır kimler.. Neyse bakıldığında Dünya futbolunda isim yapmış ciddi futbolcuların çıktığı bu ülke merak uyandırıyor gerçi kaymağını Hollanda yedi o ayrı!

Surinam Güney Amerika'da Atlas Okyanusu kıyısında Brezilya'ya komşu bir ülke belki bu yetenekli topçuların sırrı bundan kaynaklanıyor ne biliyim akla başka birşey gelmiyor. Bağımsızlığını Hollanda'dan 1975'te almışlar, başkent Paramaribo, dil haliyle Flemenkçe, nüfus 500 bin civarı. Ebenin amı yüzölçümü de ver bari tam olsun dediğinizi duyar gibiyim! Yok yok tamam kesiyorum ama ormanlar ve ormanlık arazi %96'ymış :) tamam lan sustum alt paragrafta konumuza ve futbola dönelim.

Herkes ülkemize ilk Surinam'lı diyince Frank Rijkaard sanmış olabilir ama yanılıyor. 80'lerin sonu ya da 90'ın tam başıydı. Galatasaray Hollanda'da kamp yapıyor. Hazırlık maçında rakip Robin Hood. Adından belli başımıza gelecek, felsefesi birkere zenginden alıp fakire vermek lan Robin Hood'un. Neyse bu maçta futbolcu simsarı! Alp Yalman rakip takımda aldığı topla bizim savunmayı güç durumlara sokan, enerjisiyle Avrasya Maratonundaki Kenyalı atletlere benzeyen bu adamı istiyorum der ve İstanbul'a davet eder. Hemen sözleşme imzalanır ama ilk antremanda topa bomba muamelesi yapar Watson. Eminönünde saat satan zencilere benzeyen Watson antremanda amatör topçu izlenimi verir. Alışır sonra ülkeye Alp Yalman kefil kendisine denilse de çıktığı bir iki maçta 2-3 depar sonrası bağırsakları düğümlenir sanırsın günde 5 paket sigara içiyor. Sonra gerçek ortaya çıkar apar topar postalanır Watson meğersem Alp Yalman'ın beğendiği adam aynı takkımda oynayan başka Watson'dur. Evet şimdi Elano, Keita, Kewell transferleriyle çoşan genç nesil bu dönemleri yaşamadı ama biz hatırlatalım da bilsinler dedik neler çektiğimzi zamanında. Watson hikayesiyle ilgili başka bir rivayet Alp Yalman'ın beğendiği isim bir önceki hazırlık maçında ki başka bir futbolcudur aslında neyse ney sonuçta bir Watson rezaleti yaşadık ya ona bakalım.. Şimdi ne yapıyor aceba Watson. Surinam'a dönüp kendini bilim adamı olarak geliştirip soğuk füzyon üzerine deneyler mi yapıyor yoksa Hollanda da kalıp açlıktan bir çiftlikte zengin bir derebeyine her gün süt sağıp topraklarını mı ekip biçiyor.. Yuh lan Ortaçağ Derebeylik rejimine kadar gittim konuyu kapatayım bari lan Watson uçurdun bizi de kendin gibi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free counters